Faültetéskor a két legfontosabb dolog, hogy őshonos és az élőhelynek megfelelő fafajt ültessük. A döntéskor érdemes a klímaváltozást is figyelembe venni. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül felsoroljuk a legismertebb fásszárú fajokat.

Minden ősszel eljön a levélhullás ideje, amire sokan problémaként tekintenek és komposztálás helyett elégetnek minden zöldhulladékot. A teljesen értelmetlen égetéssel súlyosan veszélyeztetik a környezetükben élő emberek-állatok egészségét, belélegezhetetlenné teszik a településük levegőjét, és ezzel ellehetetlenítik a friss, tiszta levegőre vágyók életét.

A gesztenyét és általában a gyümölcsöket - ha lehet - érdemes magról szaporítani, mert így az egyedek genetikai állománya változatos lesz, ami ellenállóvá teszi az ültetvényt a betegségekkel szemben. A szelídgesztenye nagyon jól szaporítható magról. A magról kelt magoncok közelítőleg 25%-ából lesz jól termő felnőtt fa.

1. oldal / 4